Tisztelt Szülők, Kedves Diákok!
Felhívjuk figyelmüket, hogy iskolánkban 2024.05.31. pénteken 8.00-15.00 óráig lesz ügyfélfogadás.
Megértésüket köszönjük!

Svájcból érkezett vendégeket fogadott iskolánk. A 12 fős csoport a Friendship Force International elnevezésű, nemzetközi baráti szövetség helyi szervezete jóvoltából látogatott Magyarországra. A vendégek Székesfehérvár és a Városháza történetével, történelmével ismerkedtek, majd gimnáziumunkba látogattak. Az interaktív óra keretében diákjainknak lehetőségük volt gyakorolni az élő nyelvhasználatot és ismerkedni a svájci nyelvterület sajátosságaival.

2024.05.25-26-án került megrendezésre Győrben az V-VI. korcsoportos országos atlétikai diákolimpia. Iskolánk diákjai nagyon szép eredményeket értek el:
Kerék Patrik megvédte bajnoki címét magasugrásban, ismét a dobogó legfelső fokára állhatott fel.
4x100 méteres fiú váltónk bronz érmet szerzett. A csapat tagjai: Ódor Balázs, Németh Roland, Kerék Patrik és Balázsik Dávid.
Ódor Balázs távolugrásban 8., 100 m síkfutásban 7., 200 méteres síkfutásban pedig 11. helyezést ért el.
Egyetlen lány indulónk Balogh Lilla 100 m gátfutásban 5. helyezést ért el.
GRATULÁLUNK!

Milyen lehet, hogyha a volt tanáraid a kollégáiddá válnak? Furcsa? Kínos? Netán előnyös is?

Kíváncsiak voltunk, ezért megkérdeztük. Császár Krisztina tanárnőt és Szekeres Marcell tanár urat. Mindketten a Kodóban tanultak, osztálytársak voltak, és később ide is tértek vissza tanítani.
Szeretnéd jobban megismerni tanáraidat? Érdekel, hogyan gondolnak vissza a kodós diákévekre? Olvasd el cikkünket, és azt is megtudod, miért választották a pedagógus pályát, és miért tértek vissza tanárként a Kodóba!  Tovább a cikkre >>>

Erdős Zsombor 9.S osztályos tanulónk a Tollaslabda Országos Bajnokságon U17-es korosztályban egyéniben bronz, párosban ezüstérmet, az U19-es korosztályban pedig párosban ezüstérmet szerzett. Gratulálunk!

2024.04.25-27. között rendezték meg a nagy múltra visszatekintő Helikoni Ünnepségeket.
9 helyszínen, 20 kategóriában csaknem 500 élő fellépést és művészeti alkotást mutattak be tehetséges diákok. A bemutatott produkciókat neves szaktekintélyek értékelték.
A rangos megmérettetésen iskolánk diákjai is részt vettek.
Ezüst minősítést szerzett: a Színpadka, a Kartoncsigák együttes és Falvai Zsófia (fuvola).
Homoki Hanna pedig bronz minősítést kapott a vers és prózamondás kategóriában.

GRATULÁLUNK!

2024. március 27-30.
A 11./AF osztályból 10-en utaztunk el Londonba osztályfőnökünkkel, Budai Mariannával.
A kirándulás során meglátogattuk London kulturális nevezetességeit. Jártunk a Westminster Apátságban, a Tower of Londonban, és láttuk a Buckingham Palotát, a Big Ben-t, London Eye-t, valamint többször is átsétáltunk a Temze fölötti gyönyörű hidakon. Ezen kívül, részt vettünk egy egyetemi látogatáson ( UCL), voltunk a Warner Bros Studio Harry Potter múzeumában, megnéztük a Rómeó és Júliát Shakespeare Globe színházában, és még sok más varázslatos helyet látogattunk meg.

A Rampage Women’s Hockey csapatával Csapó Dominika 10.S és Korpa Noémi Csilla 9.A osztályos tanulók az osztrák női jégkorong bajnokságban (DEBL) értek el sikereket: egyedüli magyar csapatként jutottak a négyes döntőbe. Ezután a női U25 A bajnokságban egy végletekig kiélezett döntőben az ezüstérmet sikerült megszerezni, az U25 B bajnokságban pedig a tavalyi év után idén is megnyerték a kupát. A Rampage Women’s Hockey ismét magyar bajnok lett! Gratulálunk!

Copyright © 2009 Kodolányi János Gimnázium
H-8000 Székesfehérvár, Szabadságharcos út 57. Tel: 22/502-331
Impresszum

EFOP LOGO