Miért jó Kodósnak lenni?

 
2020/21-es tanév 12.B osztály

„Gondolkoztam, de szerintem csak túlgondoltam így maradok a legegyszerűbbnél: azért volt jó kodósnak lenni, mert megtanultam az élet minden percét élvezni és, mert itt létre tudott jönni a filmekből ismert tanár-diák partneri/baráti kapcsolat.” (Dorka Ármin István)

„Amiatt volt jó kodósnak lenni az elmúlt 5 évemben, mert hihetetlenül jó a közösség, nagyon jó programok vannak mint a KODÓS hét, nagyon jó tanáraim voltak, akik mindenben segítettek nekem illetve az osztályomnak, az osztályom maga pedig fantasztikus volt. Nagyon sok új embert ismerhettem meg, akik mind másban voltak jók, tehetségesek. Mi egy igen sokszínű osztály voltunk,  márcsak ezért is érdemes volt ide jelentkezni. Azért volt jó kodósnak lenni, mert ha voltak nehéz napok is, valami program vagy maga az osztályom szebbé tette.” (Nagy Diána Zsuzsanna)

„Miért jó kodósnak lenni ? - Mert egy összetartó közösség részese lehettem öt éven keresztül.

- Mert minden egyes Kodolányis tanár szívvel-lélekkel dolgozik. Számukra a legfontosabb, hogy diákjaikból kihozzák a maximumot.

- Mert az iskola lehetőséget biztosít külföldi utazásokra is, melyekkel szélesítheted a látókörödet, és új embereket ismerhetsz meg. - Mert rengeteg különböző esemény, mint például a TÖF, a Kodolányis Bál, a Műveltségi vetélkedő stb. , színesítik a Kodolányis diákok mindennapjait.

- Azért, mert az iskolában nagy hangsúlyt fektetnek az idegen nyelvi oktatásra, így gimnáziumi éveid alatt akár két nyelvből is szerezhetsz nyelvvizsgát.

- Mert az iskola,mottójához hűen (,,Mindenki másban tehetséges.”), támogatja a diákokat, és lehetőséget biztosít számukra tudásuk és tehetségük bemutatására.” (Szabó Bettina )

„Azért volt jó kodósnak lenni, mert ez egyet jelentett azzal, hogy egy nagyszerű közösség része lehettem.

Jó volt kodósnak lenni, mert a tanáraim nem csak támogattak a továbbtanulásban, hanem olyan tudást adtak át nekem, amely a jövőben is meg fogja állni a helyét.

Azért volt jó kodósnak lenni, mert itt minden diák lehetőséget, segítséget és támogatást kapott, hogy a megálmodott céljait meg tudja valósítani.” (Fejes Fruzsina)
12B osztalykep

 

2020/21-es tanév DÖK vélemények

"...a tanárok próbálnak nekünk segíteni amiben csak tudnak, támogatnak minket a céljaink megvalósításában, és próbálják a lehető legjobbat kihozni belőlünk a gimnáziumi éveink során..." "...az év végén a legaktívabbakat a Gólyatábori részvétellel jutalmazzák, mivel oda korlátozott létszámú segítő mehet és szerintem az az év legnagyobb bulija, ami a tanács tagokat érinti, szóval mindenképp megéri aktív dökösnek lenni! (Neubauer Lizi 10.B)
Neubauer Lizi 10.BRengeteg jó embert ismerhetünk meg a suliban. Nagyon jó programok vannak az év során melyek feldobják a tanévet. A tanárikar gyerekekhez való hozzáállás páratlan és a jövőre készítenek fel. Az online oktatás nagyon hatékony volt köszönhetően a sulinak és a tanároknak. Sulis büfé a legjobb a városban. (Jenőfalvi Gergő 11A)
Jenőfalvi Gergő 11.A

Szeretek ide járni, mert a diákok mind nagyon elfogadóak és befogadóak. Tanáraink mindig nagyon korrektek és tényleg mindig odafigyelnek arra, hogy ne legyünk túlterhelve. Emellett mindig nagyon jókat szórakozunk együtt sulis rendezvényeinken, melyek mindig a diákság összefogását szorgalmazzák. (Kurcsi Hanna 11B )

"...a jó fej diákok mellett azt szeretem a Kodolányiban, hogy családias hangulatban és támogató környezetben tanulhatunk... (Nagy Dorka 11.B)

Nagy Dorka 11.B

A programok amiket az iskola szervez nekünk mindig szuper hangulatot teremtenek. Mind az osztályközösség, mind a más osztályokkal való viszonyunk nagyon jó a közös programok miatt. Nagyon szeretek idejárni, mert úgy érzem itt biztos felkészülést és minőségi időt kaphatok arra, hogy a jövőben tovább tanulhassak ,arra a helyre ami a célom. (Cselyuszka Szonja 9.C)

Cselyuszka Szonja

 

2017/18-as tanév

"Én nagyon szerettem a tanárokat, ha van benned némi akarat és szorgalom, akkor ők is úgy állnak hozzád és támogatnak, ahol csak tudnak.  Az angolt nálunk nagyon „nyomják”, főleg tagozaton és elvileg városszerte abból mi hozzuk a legjobb átlagot. Közel van a város szívéhez, minden csak pár perc séta." Dévay Gábor – volt 12.C-s tanuló

Felsőbb évfolyamosok véleménye

családias, vidám a légkör, jó a hangulat

jó fej tanárok vannak, igazán gyerekpártiak; a tanárok többsége kedves, segítőkész, bátran lehet hozzájuk fordulni segítségért

a tanárok közvetlenek, de ugyanakkor sokat követelnek és szigorúak; nincsenek vérengző tanárok

lehet zuhanyozni testnevelés óra után

különböző szakkörökre járhatunk, fejleszthetjük tudásunkat, megmutathatjuk tehetségünket

színvonalas az oktatás, ami remélhetőleg segítséget nyújt a továbbtanuláshoz

barátságosak a diákok

ünnepnapokon van WC papír

jó hangulatú órák

nagyon rendezett az iskola környezete, így a tanulók szívesen járnak ide

ebben az iskolában vannak a legjobb diákprogramok

nagyon jó a közösség, nagy az összetartás az iskolában

a tanárok jól felkészülve érdekes órákat tartanak

cserediák program

jó, hogy sok informatika terem van, így lyukasóra esetén az ember le tudja foglalni magát

az iskolai könyvtár is nagyon hasznos, hiszen kötelező olvasmányok esetén csak a második emeletre kell menni

a diákok kifejezhetik egyéni stílusukat, megengedett a haj-és körömfestés

jó az iskola technikai felszereltsége, tetszik a gépterem és az, hogy lehet használni szünetekben

nyüzsgő, pörgő diákélet

sportolási, délutáni elfoglaltságokra van lehetőség

nyolc órakor kezdődik a tanítás

hosszúak a szünetek

van gólyatábor, ahol még az iskola kezdete előtt meg tudunk ismerkedni az osztálytársakkal

erős a nyelvoktatás

Székesfehérvár egyik legjobb iskolája szerintem

sok iskolai rendezvény van, ami közösségépítő hatású

a büfében nagy a választék és kedvesek a büfések

a diákok nem feltétlenül nézik le azt, aki tanul

"Mert nagyon diákközpontú az iskola. Igazán érezhetjük, hogy minden értünk van. Sok jó program volt a Kodós-napokon is. A közösségi programok mindig jól összekovácsolják az osztályt és éreztetik velünk, hogy jó ide tartozni."

"Szerintem azért jó Kodósnak lenni, mert általában olyan diákok jönnek ide, akik értelmesek és jó közösséget tudnak alkotni. A tanári kar magas színvonalú és figyelembe veszik a gyerekek érdekeit és kívánságait. A Kodós-napok nagyon jó ötlet, bár lehet, hogy ilyenkor sok a teher a végzősökön."

"Én szeretem ezt az iskolát, és ha újra választhatnék, hogy hol tanuljak tovább, újra ezt választanám. A tanárok többnyire rendesek, rendkívül jó tanár-diák kapcsolatok is kialakulnak, szerintem nagy mértékben figyelembe veszik a diákok érdekeit Sok mindenre nyitottak a tanárok az újítások terén."

"Kodósnak lenni különleges érzés, mert az iskola falain belül egyfajta baráti, meleg érzés fog el. Hallottam más iskolák tanárairól, ismerőseim sokat meséltek, de bevallom őszintén, sehol sem tapasztaltam tanárok és diákok között hasonló viszonyt. Saját tanáraimról tudok csak nyilatkozni, őket mindig örömmel köszöntöm a folyosón járva. Az iskolai rendezvények lehetőséget adnak, hogy a felsőbb és alsóbb éveseket is megismerjük, így újabb barátságokra tehetünk szert."

"Szerencsére jó osztályba kerültem, tanáraim felkészültek és okosak. Az igazgatóság és a tanári kar rugalmas, a mi szemszögünkből is látják az iskolát. Az iskolába járnak példaértékű diákok és tiszteletre méltó tanárok, akikre szívesen néz fel az ember. Az igazgató asszony beszédei mindig kellemesen rövidek, érdekesek és nekünk szólnak."

 

Copyright © 2009 Kodolányi János Gimnázium
H-8000 Székesfehérvár, Szabadságharcos út 57. Tel: 22/502-331
Impresszum

EFOP LOGO