Az idei Bod Péter Könyvtárhasználati verseny megyei fordulóját a Sárbogárdi Petőfi Sándor Gimnáziumban rendezték.
Iskolánkat 3 diákunk képviselte: Csonka Zsófia, Pajor Natália és Szily Fanni.

Bod2023

Az idei tanévben két korosztállyal vettünk részt a nemzetközi könyvjelzőcsere programban: az 5.A osztállyal és a társadalomtudományi irányultság 11. évfolyamával.

Partnereink horvátországi iskolák voltak. 17 éves gimnazistáink az internetes közösségi oldalakon fel is vették a kapcsolatot a cserepartnereinkkel, a kicsikkel pedig délutáni szakkörük keretében ismerkedtünk meg közelebbről Ogulin városával, történelmi nevezetességeivel és természeti adottságaival. Ennek a munkának az eredményeként az alábbi bemutató készült:

ogulin

  
A Nemzetközi Könyvjelzőcsere Program idei témája a MESÉK voltak. Ennek jegyében romániai partneriskolánktól sok szebbnél szebb mesés témájú könyvjelzőt kaptunk! A testvértelepülésünkről és a projektről az alábbi powerpoint bemutatóban számolunk be:Romania

Idén októberben ismét regisztráltunk az International Bookmark Exchange Programra. Partner intézményeink Romániából illetve az Amerikai Egyesült Államokból voltak.

Egy-egy powerpoint prezentációban foglaltuk össze a legfontosabb tudnivalókat, legérdekesebb képeket. (itt most a pdf változatok tekinthetők meg):

arkansas

 

 

Idén októberben ismét regisztráltunk az International Bookmark Exchange Programra. Partner intézményeink Kanadából illetve az Amerikai Egyesült Államokból voltak.

Nagyon lelkesen, már novemberben elkészítettük és elküldtük a könyvjelzőinket. Próbáltunk olyan motívumokat megjeníteni, melyek az országunkat jellemzik, illetve kísérő levelet is fogalmaztak hatodikosaink.

Nagyon sokáig kellett várnunk az első csomagra: december végén érkezett meg a kanadai boríték a könyvjelzőkkel. A kanadai intézmény is olyan könyvjelzőket készített nekünk, melyekre Kanadára jellemző  dolgokat rajzoltak a diákok. Ezeknek a szimbólumoknak részletesebben utána néztünk, hogy még több dolgot megtudjunk az országról. Felosztottuk kisebb témákra a tudnivalókat, mindenki kutató munkát végzett a rá eső témában és készített belőle egy kis prezentációt. Ezeket a kis prezentációkat felhasználva állt össze egy közös bemutató, melyet preziben az alábbi linken láthatunk:

Kanada https://prezi.com/view/L9LQuYcl4gF1vIX50nwa/

 

Copyright © 2009 Kodolányi János Gimnázium
H-8000 Székesfehérvár, Szabadságharcos út 57. Tel: 22/502-331
Impresszum

EFOP LOGO