MIÉRT JÓ KODÓSNAK LENNI?

"Mert nagyon diákközpontú az iskola. Igazán érezhetjük, hogy minden értünk van. Sok jó program volt a Kodós-napokon is. A közösségi programok mindig jól összekovácsolják az osztályt és éreztetik velünk, hogy jó ide tartozni."

MIÉRT JÓ KODÓSNAK LENNI?

"Kodósnak lenni különleges érzés, mert az iskola falain belül egyfajta baráti, meleg érzés fog el. Hallottam más iskolák tanárairól, ismerőseim sokat meséltek, de bevallom őszintén, sehol sem tapasztaltam tanárok és diákok között hasonló viszonyt."

MIÉRT JÓ KODÓSNAK LENNI?

"Én szeretem ezt az iskolát, és ha újra választhatnék, hogy hol tanuljak tovább, újra ezt választanám. A tanárok többnyire rendesek, rendkívül jó tanár-diák kapcsolatok is kialakulnak, szerintem nagy mértékben figyelembe veszik a diákok érdekeit Sok mindenre nyitottak a tanárok az újítások terén."

MIÉRT JÓ KODÓSNAK LENNI?

"Több szempontból is jó döntés volt a Kodolányit választani: lett két nyelvvizsgám, és valós nyelvtudásom. Az öt év alatt tökéletesen megérett a továbbtanulás gondolata. Életre szóló barátságok köttettek." - Bodó Petra

MIÉRT JÓ KODÓSNAK LENNI?

"A sok pozitív vélemény, amiket hallottam az iskoláról és a nyílt nap is teljesen meggyőzött, hogy a Kodolányi megfelelő oktatást tud nekem biztosítani és szerencsére sikerült is felvételt nyernem. A színvonalas nyelvoktatás mellett (én angolt és németet tanultam), minden más tantárgy tanulása nagyon élvezetes volt, mivel nagyon jó szaktanárok tanították azokat." - Wittner Eszter

MIÉRT JÓ KODÓSNAK LENNI?

"Az igazgatóság és a tanári kar rugalmas, a mi szemszögünkből is látják az iskolát.Az igazgató asszony beszédei mindig kellemesen rövidek, érdekesek és nekünk szólnak."

MIÉRT JÓ KODÓSNAK LENNI?

"Az igazgatóság és a tanári kar rugalmas, a mi szemszögünkből is látják az iskolát.Az igazgató asszony beszédei mindig kellemesen rövidek, érdekesek és nekünk szólnak."
previous arrow
next arrow
Slider

Jógyakorlatok iskolánkban

 
Drámapedagógia 

Pap Erika vagyok, a Kodolányi János Gimnázium magyar nyelv és irodalom, valamint dráma szakos tanára. Mestertanárként tanítom a magyart, illetve mesterprogramom céljaként alkalmazom a drámapedagógiai módszereket a tanórákon.

A drámapedagógiával már nagyon régóta foglalkozom. Vallom, hogy ezzel a módszerrel sokat tehetünk a tehetséggondozás terén. Nagyon jó tanítási módszer, mellyel támogathatjuk a kreativitásfejlesztést, a problémamegoldó gondolkodást, a kommunikációs készséget. A diákok a feladatok elvégzésében motiváltabbak, megtanulnak különböző összetételű csoportokban dolgozni.

A tanítási órákon nagy hangsúlyt fektetünk a tantárgyi integrációra is. Ez egyébként sok esetben problémát okoz a diákoknak, de ezzel a módszerrel fejleszthetik az integrációs készségüket is.

Magát a drámapedagógiát jó tanítási gyakorlatnak tartom, és fontosnak érzem, hogy mások is megismerjék, lássák ennek a célját, az eredményeit.

A programról részletesebb információk a következő linkre kattintva találhatók:

https://drive.google.com/drive/folders/1ZsPaWT-5BMm7CTmheeGuIkohIEUh9YEk

 

Copyright © 2009 Kodolányi János Gimnázium
H-8000 Székesfehérvár, Szabadságharcos út 57. Tel: 22/502-331
Impresszum

EFOP LOGO