Kirándulás Lakiteleken 2022

Festői környezet, végeláthatatlan kikapcsolódási lehetőségek és ragyogó napsütés. Ilyen két napot tölthettünk el Lakiteleken a Hungarikum Ligetben. Az utóbbi két évben nem sok lehetőségünk volt kirándulni, de ebben a két napban végre részt vehettünk egy kis csapatépítésen.

A szabadprogramokon kívül lehetőségünk nyílt megismerkedni az égitestekkel és más érdekességekkel a Csillagnéző Planetáriumban, ami nagyon látványos volt. A Hungarikum Kiállítóházban megismerkedhettünk olyan magyar jellegzetességekkel, melyek a mi életünkben hétköznapinak számítanak, mégis a külföldiek számára újdonság. Megdöbbentő volt látni, hogy ezek mennyit hozzátesznek kultúránkhoz.

A kötött programok után sem volt időnk unatkozni, a Gabriella Gyógy- és Strandfürdőben a tavaszi idő ellenére még kint is tudtunk fürödni a 40 fokos gyógyvízben, és az idő pillanatok alatt elrepült. Ezen kívül jurtákat láthattunk közelebbről, valamint gyönyörű lovakat. Estefelé még egy kis séta is remek programnak bizonyult. A gyönyörű virágóra és a gondozott kis kertek még kellemesebb atmoszférát varázsoltak a Hungarikum Ligetnek.
 

Másnap a Nemzeti Művelődési Intézetben tettünk sétát. Fantasztikus volt látni az asztrológiai jegyek ábrázolását magyar motívumokkal. Nem is gondolnánk, hogy az épület kívülről körbe járva egy egész történetet mond el, sőt két egész történtet. Láthattuk a kereszténység születésének történetét és a magyarság születését. A két talán legfontosabb elemet, amelyek befolyásolják kultúránkat már a kezdetektől.

Itt is sok mindent megtudhattunk, főképp a motívumokról, hogy már egy apró kis jelentéktelennek tűnő részlet befolyásolhatja az egész mondanivalót. Saját bőrünkön tapasztalhattuk meg, hogy milyen szoros kötelék fűz össze minket, ha egy jelképre rápillantva ugyanarra tudunk asszociálni.

Mozgalmas két nap volt, mégis jót tett nekünk ez az aktív pihenés. Külön köszönettel tartozunk Kovács Alexának (10.B) és Janky Bendegúznak (11.C), hogy megnyerték nekünk ezt a feledhetetlen kirándulást.
Copyright © 2009 Kodolányi János Gimnázium
H-8000 Székesfehérvár, Szabadságharcos út 57. Tel: 22/502-331
Impresszum

EFOP LOGO