Állami gondozott gyerekeknek gyűjtöttek ajándékot a kodolányis diákok

A Kodolányi Gimnázium ismét gyűjtést szervezett az Ágota Alapítvány és az EMMI felhívására. Több, mint 150 cipősdoboz és ezen felül rengeteg csoki gyűlt össze, amit az alapítvány önkéntesei juttatnak el az állami gondozásban élő gyerekekhez.

kodolanyi csokigyujtes csoport

Az ÁGOTA Alapítvány és a Szeged-Csanád Egyházmegye Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató közös célkitűzése segíteni azoknak a gyerekeknek, akik - még ha átmenetileg is - szülők, család nélkül maradtak.

A "Válts egy csokit mosolyra" kampány során rengeteg csokit és cipősdobozba csomagolt ajándékot juttatnak el az állami gondoskodásban élő gyermekek számára.

A Kodolányi János Gimnázium tanulói több mint 150 db cipősdobozt és több száz csokit gyűjtöttek, hogy mosolyt csaljanak az állami gondoskodásban élő gyerekek arcára.

"A Kodolány János Gimnázium rendszeresen részt vesz hasonló kezdeményezésben, amelynek kiválasztásakor ragaszkodunk ahhoz, hogy az adott célcsoport gyerekek legyenek. Nagyon -nagyon büszkék vagyunk arra, hogy az iskola teljes közössége részt vesz idén is ebben a gyűjtésben, szemmel látható az intézményi aktivitás.

Önzetlenül, gondolkodás nélkül, pár nap alatt gyűjtöttük össze ezt a hatalmas mennyiséget, amely tökéletes példája tanulóink és munkavállalóink szociális érzékenységének, empátiájának és emberszeretetének. Szerencsére tanulóink sokkal szerencsésebb csillagzat alatt születtek, mint az érintett gyerekek, ennek ellenére átérzik és tudják, hogy családban élni nem adatik meg mindenkinek.

Bízunk benne, hogy valóban sikerül mosolyt csalnunk az árva gyerekek arcára" - mondta el az akcióról Csöngei Gabriella igazgatónő. A gyűjtést az iskola diákönkormányzata koordinálta, Mits-Kovács Eszter tanárnő segítségével.

https://www.szekesfehervar.hu/tobb-mint-150-db-ciposdobozt-es-tobb-szaz-csokit-gyujtottek-az-allami-gondozottaknak-a-kodolanyisok

 

Copyright © 2009 Kodolányi János Gimnázium
H-8000 Székesfehérvár, Szabadságharcos út 57. Tel: 22/502-331
Impresszum

EFOP LOGO