Adventi kirándulás Bécsben

Dec. 21-én egynapos adventi utazást tett Ausztriába a 11.B (26 fő), 10. S (9fő) és a 10.B (11fő) Fürész Enikő tanárnő, Fekete Szabolcs és Mayer Gábor tanár urak kíséretében.

A kirándulás első állomásaként az osztrák-szlovák-magyar határok csücskében található Kittsee Hauswirth csokoládégyárban tettünk látogatást 10.00 órától egy vezetett gyárlátogatáson vettünk részt, ahol a diákok bepillantást nyerhettek a csokoládékészítés folyamatába. Ezt követően a gyár saját üzletében, a "Schoko-Tscharda"-ban közvetlenül a gyártótól lehetett kedvező áron csokoládét vásárolni és természetesen kóstolni.

A nap második részét Bécsben töltöttük. Itt egy közös séta keretében a Maria Theresien Platztól elmentünk a belváros szívében levő Bécs jelképeként számon tartott Stephansdom-ig, ahol a közös csoportképek elkészítését követően a gyerekek szabad program keretében fedezhették fel a belváros adventi vásárait.

Az egyébként nagyon kényelmes utazást a gyerekek buszon tartott előadásai tették még színesebbé, a 11.B-ból 3 tanuló Bécs városáról általánosságban, a legfőbb nevezetességekről és a bécsi adventi vásárok történetéről tartott előadást. Ezt követően egy tudásquiz feladatlap kitöltésére került sor az elhangzott információkkal kapcsolatban.

A Bécsbe való megérkezés előtt két-két tanulóként belváros-térképet osztottunk ki és a legfontosabb vásárok helyszíneit, a találkozási pontot, sétánk útvonalát közösen néztük végig.

21 órára érkeztünk vissza az iskola előtti parkolóba.

A gyerekek visszajelzései pozitívak, jól érezték magukat a kiránduláson (talán csak a délután 2. felében eleredő eső tette kellemetlenné kissé a napot), és jövőre is szívesen részt vennének hasonló programon, ha erre lehetőség nyílik.

Képek a galériában>>

Copyright © 2009 Kodolányi János Gimnázium
H-8000 Székesfehérvár, Szabadságharcos út 57. Tel: 22/502-331
Impresszum

EFOP LOGO