„A karácsony körülvesz”- Karácsony a Kodóban

Minden évben eljön a karácsony, a Kodóban sem marad el! Bárhová fordulunk, ünnepi hangulattal találkozunk. Az Igazából szerelem című klasszikus film szállóigéjével élve: A karácsony körülvesz minket!

 

DÖK-öseink felállították a fenyőfát az aulában, tele díszekkel, és kényelmes babzsákok veszik körül, ahol nyugodtan beszélgethetnek, várakozhatnak vagy olvashatnak a diákok, hogy ne kelljen kint fagyoskodni a hideg lépcsőn. Végzőseink péntekenként karácsonyi műsorral lepik meg az iskolát, és meggyújtják az adventi koszorún a soron következő gyertyát.

Idén az osztályoknak ajtódíszeket kellett gyártaniuk a termükre, sok-sok ötletes megoldást lehet megtekinteni, a folyosókon sétálva könnyen megérinthet a karácsony varázsa. Gratulálunk mindenkinek, aki ebben részt vesz! Az adventi vásárról sem lehet elfeledkezni, szorgosan készülnek eladóink a várva várt napra, mézeskaláccsal, kézzel készült termékekkel. Mindig sok sikert szokott hozni. Ha szerencsések vagyunk, akkor a 22-es természettudományi teremben megcsodálhatjuk az emelt kémia faktosok karácsonyfáját is. A könyvtárban pedig a hely szelleméhez illően zöld könyvekből készült karácsonyfa ad ünnepi hangulatot. Sőt! Még a kávéautomatában is megjelentek a karácsonyi mintás poharak. Az ír kávét ajánlom!

Karácsonykor az adakozás is fontos része az életünknek. Általában ilyenkor az iskola adománygyűjtést szervez jótékonysági célból, és ez most is így történt. Rengeteg tisztálkodó szert és táblás csokit sikerült összegyűjteni. Köszönjük a diákoknak, a szülőknek, a tanároknak, az intézmény dolgozóinak!

Így telik-múlik az advent, a téli ünnep nálunk itt, az iskolában. Mindenkinek jó pihenést és békés ünnepeket kívánunk!

Írta: Vígh Veronika, 8.A osztályos tanuló

Koszoru   konyvtar     Ajto2
           
Dekoracio   Adomany     kemia
    Ajto1      
           
     
     
     
Copyright © 2009 Kodolányi János Gimnázium
H-8000 Székesfehérvár, Szabadságharcos út 57. Tel: 22/502-331
Impresszum

EFOP LOGO