Kodolányi Műveltségi Vetélkedő 2024

VERSENYKIÍRÁS - Kodolányi Műveltségi Vetélkedő 2024

JELENTKEZÉSI LAP >> 

INTERNETES FORDULÓ >>

A Kodolányi János Gimnázium 11. alkalommal rendezi meg komplex tanulmányi csapatversenyét, a Kodolányi Műveltségi Vetélkedőt.

Az elmúlt években a csapatoknak hol egyetlen témában kellett fizikai, kémiai, földrajzi, biológiai jártasságukat bizonyítaniuk, hol a tudományos kifejezések útvesztőjében kellett eligazodniuk. Az idei versenyben ismét a természettudományos tájékozottság lesz a fő szempont, tudománytörténeti ismeretekkel kiegészítve.

Az első, internetes fordulóra összegyűjtöttünk néhány kifejezést, amelyek között látszólag nincs semmi összefüggés, mégis mindegyik fogalom egy tudományos téma köré épül. Rá kell jönnötök az összefüggésre és az írásbeli fordulón a kulcsszavak helyes használatával egy fogalmazás formájában kell felvázolni a témát. Ezt követi az immár „szokásos” játékos vetélkedés a szóbeli forduló során.

Bár a verseny elsősorban természettudományos jellegű, a feladatok között irodalmi, történelmi, közéleti, városunkhoz kapcsolódó feladványokkal is fogtok találkozni.

Célunk a szórakozva tanulás, a kreatív, önálló gondolkodásra ösztönzés, a környezettudatos szemléletmód erősítése, nemzeti értékeink kihangsúlyozása és az egyes tudományterületek közötti összefüggések megláttatása.

A versenyre négyfős, 9-12. évfolyamos csapatok jelentkezését várjuk 2024. január 29-ig a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre.

Versenyünk kétfordulós:

• első - internetes forduló: egy 5-8000 karakter hosszú szöveg beküldése előre megadott szópárok ötletes felhasználásával
• második forduló - döntő: összetett, kreatív szóbeli és írásbeli feladatokkal

Jutalmazás: Minden döntőbe jutott csapat tárgynyereményben részesül, az első három helyezett csapat tagjai pedig értékes könyvutalványt kapnak.

Legfontosabb dátumok:

• A kulcsszavak meghirdetése: 2023. december 11.
• I. internetes forduló beküldési határideje: 2024. január 29. (a nevezés a fogalmazás beküldésével valósul meg)
• Az internetes forduló eredményhirdetése (e-mailben): 2024. február 5.
• II. forduló: iskolai döntő: 2024. február 16.

Kapcsolat:

Csillag László (versenyszervező)
Kodolányi János Gimnázium
Székesfehérvár, Szabadságharcos út 57.
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Copyright © 2009 Kodolányi János Gimnázium
H-8000 Székesfehérvár, Szabadságharcos út 57. Tel: 22/502-331
Impresszum

EFOP LOGO