Iskolánk Tehetséges Diákja: Bencze Eszter Sára

Iskolánk mottója: „Mindenki másban tehetséges!”
Minden tanévben a 11. évfolyamos tanulók pályázhatnak a Kodolányi Középiskola Tehetséges Diákja címre, ha úgy érzik, kiemelkednek valamilyen területen, legyen szó tanulmányokról, művészetről, sportról, közösségért végzett tevékenységről. Idén hatan jelentkeztek, a júniusi tanévzárón kiderül, ki nyeri el a címet.

A 2022/2023. tanévben a tavalyi nyertes, Bencze Eszter Sára, a 12.S osztály tanulója viselheti a címet, aki aerobik sportágban többszörös magyar bajnok, diákolimpiai bajnok jeles tanulmányi eredménye mellett.

Interjú Bencze Eszter Sárával

Miért jelentkeztél tavaly a pályázatra? Mit jelent számodra, hogy elnyerted a címet?

Szerettem volna megmutatni, hogy egy sportoló nemcsak a versenyeken, hanem egy hatékony időbeosztással a mindennapos edzések mellett kiemelkedő teljesítményt tud nyújtani a tanulmányaiban is. Nagyon megtisztelő volt számomra, hogy én lehettem az első S osztályos lány tanuló, aki egy ilyen címet elnyerhetett.

Milyen sikereket értél el a sport területén?

Többek között 10 magyar bajnoki címet is szereztem, valamint 2023 elején meghívást kaptam a magyar felnőtt válogatott Aerostep csapatába.

Végzős vagy, itt a ballagás, az érettségi. Milyen érzés?

Számomra ez egy igazán keserédes pillanat. Az évek alatt, egy-egy nehezebb iskolai megmérettetés előtt velem is előfordult már, hogy azt kívántam, bárcsak újra nyári szünet lenne. De most, az utolsó gimnáziumi napjaimhoz közeledve, teljesen más az érzés. Most azt kívánom, bárcsak maradhatnék még az osztályommal, barátaimmal és tanáraimmal.

Milyen terveid vannak? Mit csinálsz a gimnázium után?

Sikeres érettségi vizsga után szeretnék bekerülni a Nemzeti Közszolgálati Egyetem nemzetközi igazgatás szakára, és minél eredményesebben helytállni. Ezen kívül szeretnék a sportban is kiemelkedően teljesíteni, és eredményesen szerepelni a 2023-as antalyai Európa-bajnokságon.

Hogyan fogsz emlékezni a Kodóra?

Mindig nagy szeretettel fogok visszagondolni a Kodóra. Nagy köszönettel tartozom osztálytársaimnak és tanáraimnak, akik attól függetlenül, hogy néhány héttel később érkeztem az osztályba, nagy szeretettel fogadtak, és mindig ott voltak, ha segítségre volt szükségem. Mára pedig, a rengeteg közös eseménynek köszönhetően elmondhatom, hogy egy nagyon jó csapatba kerültem. A velük együtt szerzett emlékekre pedig évekkel később is mosolyogva gondolok majd vissza.

Mit üzensz az idén jelentkezőknek?

Az iskola részéről ez egy hatalmas elismerés, kiváló lehetőség. Bízzatok a sikerben, sosem lehet tudni, hogy egy apróságnak tűnő hobbi vagy egy szerencsés adottságnak köszönhetően ki lesz majd az a diák, aki kitűnik a többi jelentkező közül, és elnyeri a Kodolányi Tehetséges Diákja címet.
Copyright © 2009 Kodolányi János Gimnázium
H-8000 Székesfehérvár, Szabadságharcos út 57. Tel: 22/502-331
Impresszum

EFOP LOGO