Erasmus+ ITC2

Innovate to Create 2

2018-2020

Az angol nyelvi és ének-zenei oktatásban és azok interdiszciplináris találkozásaiban való tanítási és tanulási eszköztár létrehozása az angol nyelvi és ének-zenei oktatásban és azok egymással összefügő területein való pedagógiai megközelítések felfedezésére, megosztására és ezek létrehozására helyezi a hangsúlyt, beleértve annak vizsgálatát, hogy ezeknek a területeknek hol vannak közös találkozási pontjai, például a modern versek és a versek előadásának területén, felhasználva egy akciókutatási megközelítést, amelyet Európa szerte formális és non-formális környezetben is terjesztünk.

Az együttműködő öt iskola tapasztalt és sikeres az angol nyelvi és ének-zenei oktatás területén valamint a külső partnerszervezetekkel való együttműködésben. Ez a projekt lehetővé teszi számunkra, hogy jobban megértsük az egyes országokban kialakult gyakorlatokat ezen a két tudományterületen, és képessé tesz minket arra, hogy ezeket a jó gyakorlatokat megosszuk az európai angol nyelvi és ének-zenei oktatást végző közösségekkel.

A külső szervezetekkel és szakemberekkel való kitűnő kapcsolatainkból eredő, hozzáadott érteket képviselő nézőpont hozzájárul az ezeken a területeken történő pedagógiai megközelítések felfedezéséhez. A projekt próbálja megérteni, hogy ezek a szervezetek és szakemberek hogyan járulnak hozzá a diákok tanulásához valamint az angol nyelv és ének-zene oktatástanának szélesebben értelmezett fejlesztéséhez. Ez a megközelítés lehetőségeket teremt a képzett tanárok számára, hogy együtt dolgozzanak a kulturális oktatás területén tevékenykedő szakemberekkel és megosszák egymással gyakorlataikat és módszereiket egy olyan eszköztár létrehozása közben, amely formális és non-formális tanítási, tanulási módszereket gyűjt össze, az angol nyelvi és az ének-zenei oktatásban és ezek közös területein. A projekt vizsgálni fogja a két terület közötti szinergiákat – például a modern verseken és a ritmuson valamint a hatékony kérdezési stratégiák fejlesztésén keresztül – hogy olyan közös szemléleteket alakítsanak ki, amelyek segítik a diákok tanulását.

Az „Innovate to Create 2 / Újítva alkoss 2” folytatni fogja azt a sikeres munkát, amelyet a partnerség már korábban megkezdett egy Comenius és egy Erasmus+ partnerségben számos kulturális oktatási tudományterületen, mégis egy svéd iskola belépése új nézőpontot fog biztosítani a partnerség számára, és segíteni fog az ötletek és elméletek felfedezésében, kritizálásában és kipróbálásában, miközben a partnerség kifejleszti, kipróbálja és közreadja az együttműködés eredményeként létrejövő eszköztárat.

A partnerségben résztvevő iskolák:

Regent High School, London, Egyesült Királyság

Integrierte Gesamtschule Bertha-von-Suttner Kaiserslautern, Kaiserslautern, Németország

IES MOSSÈN ALCOVER, Manacor, Spanyolország

Almby skola, Örebro, Svédország

Kodolányi János Gimnázium és Szakgimnázium, Székesfehérvár, Magyarország

Copyright © 2009 Kodolányi János Gimnázium és Szakgimnázium
H-8000 Székesfehérvár, Szabadságharcos út 57. Tel: 22/502-331
Impresszum