Mr. ROBOT

A Sam Esmail által rendezett 2015-ben induló pszichotriller középpontjában a Rami Malek által alakított Eliott Alderson áll.
MrRobotA New Yorkban élő Eliott egy morfiumfüggő, szociális és mentálisproblémákkal küzdő személy. Skizofréniával és szorongással megbirkózni próbáló fiatal a legkiforrottabb karakter a sorozatok körében, akit Rami Malek úgy, mint Freddie Mercury-t zseniálisan alakítja. Egy kiberbiztonsági cég alkalmazottja, aki szabadidejében egy profi hacker, ez már alapjáraton egy tökéletes kombó. Aki az apja elvesztése miatt küzd a világ egyik legnagyobb cége az E(vil)-Corporation ellen.

A húszas éveiben járó férfi csatlakozik egy „fsociety” nevezetű hackercsoporthoz kiknek céljuk az emberek által felhalmozott hitelek törlése és az „adórabszolgaság” felszabadítása.

Arc2015-ben Gotham-díjat kapott a sorozat, ezután 2016-ban Christian Slater vehette át a legjobb férfi mellékszereplőért járó Golden Globe-díjat.
Véleményem szerint a legjobb sorozat, amit valaha láttam a Walking Deadet, a Vikingeket és a Trónok Harcát megelőzve. Minden pillanatban feszült és nem tudni, hogy Eliott mikor szakad el a valóságtól és mikor éli valós életét. Emellett tökéletesen felépített történettel és remek színészi alakítással bír.
A történetet nálam Eliott világnézete viszi el a hátán. Nekem nagyon sokat számított a mondata hogy „Őszintének lenni magaddal az igazi bátorság”. Teljes őszinteséggel fejti ki a véleményét mind a vallásokról, mind a szenzációhajhászásról és az emberek kihasználásáról. Emellett nagyon tetszik az a szála a sorozatnak, mikor Eliott emberi kapcsolatait mutatják be. Egyszóval zseniális.
Amellett hogy iszonyatosan izgalmas rengeteget lehet belőle tanulni. Ez annak köszönhető, hogy nem egy tipikus látványelemekre építő akció sorozat, hanem egy lassabb, inkább beszélgetés központú széria.


Összességében a Mr. Robot a legjobb sorozat, amit valaha láttam, egyszerűen fenomenális.

FilmKészítette: Bíró Marcell

Slukk archívum

A Kodolányi János Gimnázium és Szakgimnázium hivatalos iskolaújságja.

emberke

2018/19-es tanév cikkei

 

2017/18-as tanév cikkei

 

2015/16-os tanév cikkei

Az iskolaújság 2016. 1. lapszám cikkei letölthetők ITT.
Az iskolaújság 2016. 2. lapszám cikkei letölthetők ITT. (1.rész) 
Az iskolaújság 2016. 2. lapszám cikkei letölthetők ITT. (2. rész)

 

2014/15-ös tanév cikkei

 

Archívum

Az iskolaújság 2006-os cikkei letölthetők ITT.

Az iskolaújság 2008-os cikkei letölthetők ITT.

Az iskolaújság 2008-os cikkei letölthetők ITT.

Az iskolaújság 2011-12. őszi lapszáma letölthető ITT.

Az iskolaújság 2012-13. őszi lapszáma letölthető ITT.

Az iskolaújság 2012-13. tavaszi lapszáma letölthető ITT.

Az iskolaújság 2013-14. tavaszi lapszáma letölthető ITT.

 

Egy furcsa szerda

Minden szerdán elmegyünk az osztállyal korcsolyázni testnevelés órán, erre a szerdára viszont életem végéig emlékezni fogok.
Mikor odaértünk a szokásosnál kevesebben voltak, ami jó jel, mivel kevesebb az esélye, hogy valakinek neki mész és felnyalod a jeget. Elég izgatott voltam, mivel még sosem korcsolyáztam. A barátaim megígérték, hogy segítenek, szóval annyira nem féltem az esésektől.
 

Nagy nehezen felmentem a jégre és megpróbáltam hajtani magam, persze a korlát mellett. Hamar belejöttem, ezért úgy döntöttem beljebb megyek és csak a barátnőm kezét fogom. Na, itt kezdődtek a gondok. Rájöttem, hogy a korlát azért mégiscsak stabilabb volt és lehet, hogy vissza kéne mennem különben bekövetkezik, amit említettem. Szóltam a barátnőmnek, hogy inkább menjünk vissza, viszont megpróbálom egyedül. Magabiztosan mentem a korlát felé, amikor valaki hirtelen elém jött és egy hatalmasat estem hátra.

zichyAmikor kinyitottam a szemem, nem volt sehol senki. Csak én voltam és a jég. Szólt a zene, az égők színesen világítottak, ahogy szoktak, de mégis valami más volt. A légkör furcsán ijesztő volt. Éreztem, ahogy az arcom dércsípte pirosból falfehérré válik. Bepánikoltam. Jobbra, balra forgattam a fejem, de sehogy se tudtam rájönni mi történt velem. Észrevettem egy órát a falon és odafutottam hozzá. 11:27. Ekkor voltunk az osztállyal korcsolyázni is, teljesen összezavarodtam. „Khm” valaki megköszörülte a torkát mögöttem. „Mi történt?”-kiabáltam rá. „Bocsáss meg, nem volt szándékomban.” Amint kimondta ezt a mondatot, az óra megállt és én ismét a jégen feküdtem.

  Mindenki körülöttem állt és kérdezte, hogy jól vagyok e. „Hol voltatok? Mi a franc történt az előbb?” kérdeztem meg őket, de senki sem tudta miről beszélek. „Nekimentél annak a srácnak mögötted és elájultál vagy 1 percre.” Megfordultam és nem hittem a szememnek. „Bocsáss meg, nem volt szándékomban” szólalt meg majd elmosolyodott. Azóta se láttam őt, de sosem fogom elfelejteni ezt a furcsa szerdát.


Alföldi Andrea és Kovács Enikő
Copyright © 2009 Kodolányi János Gimnázium és Szakgimnázium
H-8000 Székesfehérvár, Szabadságharcos út 57. Tel: 22/502-331
Impresszum