Diákigazolvány

Kedves Szülők, Diákok!

Felhívjuk figyelmüket, hogy a diákigazolványok igénylésének állapotáról https://igenyles.diakigazolvany.hu oldalon tájékozódhatnak az igénylés nyomkövető felületen. A tanulók oktatási azonosítójuk (7-sel kezdődő 11 jegyű szám) megadása után információt kaphatnak az elkészítés folyamatáról.

Diákigazolvány igénylés menete

2012. január 1-jétől a diákigazolványok igénylési folyamata teljesen elektronikusan működik az oktatási igazolványokról szóló 362/2011. (XII.30.) Kormányrendelet alapján.

Az okmányirodák végzik a fénykép és aláírás felvételét az új igénylési folyamat szerint.
Az ügyintézéshez személyazonosságot igazoló okmány (személyi igazolvány/ útlevél és lakcímkártya) szükséges.
Amennyiben a tanuló nem rendelkezik még személyi igazolvánnyal, abban az esetben a születési anyakönyvi kivonatot kell vinni. A kiskorú tanuló esetében a törvényes képviselő jelenléte is kötelező az okmányirodában érvényes személyazonosság igazolása mellett.

Az okmányirodában kapott adatlappal, személyigazolvánnyal és lakcím kártyával az iskola titkárságán indítható meg az elektronikus igénylés, melynek díja 1400 Ft.

Az elkészült diákigazolványt a hivatal kipostázza a jogosult lakcímére.

 A diákigazolvány elkészültéig ideiglenes diákigazolványt állít ki az iskola a tanuló kérésére.

KÖVESS MINKET A FACEBOOK-on!

Iskolánk bankszámla száma: Raiffeisen Bank Zrt: 12023008-00181972-00100001
 

LOGO EU flag-Erasmus

A projektet az Európai Bizottság támogatta

logo hatartalanul 

logo TEMPUS

 

Copyright © 2009 Kodolányi János Gimnázium és Szakgimnázium, H-8000 Székesfehérvár, Szabadságharcos út 57. Tel: 22/502-331 ¦ Impresszum