Farsang a Kodóban

Farsang: a nap, amikor összefutunk boszorkányokkal, tűzoltók szaladgálnak a folyosón, és esetleg egy elffel is találkozunk, de egyáltalán nem találjuk furcsának. És ez pontosan így történt a Kodóban.

KÉPEK A GALÉRIÁBAN >>

Idén ezt a napot a 11c-sek szervezték. Az azt megelőző hetekben az iskolát színes plakátokkal ragasztották tele és amikor eljött a farsang, az egész osztályuk beöltözött. De nem csak ők változtak át, hanem a 11s-esek is, akik a saját sportjuk mezeibe bújtak. Találkozhattunk még a gyilkossal a Sikoly című filmből, aki éppen egy áldozatot talált magának, a másik pillanatban egy boldog méhecske suhant el mellettünk. Ezenkívül voltak cicák, Superman, milliomos, akit a testőrei védtek, és még rengeteg más is. Olyan diákok is voltak, akik csak kiöltöztek, ahogy a plakát is írta.

Viszont nem csak a diákok, hanem a tanárok is jelmezt öltöttek, sőt néhányan saját karakterükként tartották óráikat. A folyosókon vagy az órákon összefuthattuk egy dínóval, ördöggel, vagy akár a Wednesday-sorozat főszereplőjével. Azonban voltak, akik összebeszéltek, és Harry Potter-karaktereknek öltöztek. Volt Piton professzor, Bellatrix Lestrange, Sybill Trelawney, és persze maga Harry Potter is. Bár voltak tanárok, akik úgy döntöttek, hogy saját maguknak öltöznek, ami egy igazán praktikus megoldás.

Végül a negyedik szünetben a szépen kidíszített előadóban lehetett fotózkodni a jelmezesekkel. Nekem nagyon tetszett az idei farsang, remélem jövőre is sokan beöltöznek!

Schável Anna 8.A

Copyright © 2009 Kodolányi János Gimnázium
H-8000 Székesfehérvár, Szabadságharcos út 57. Tel: 22/502-331
Impresszum

EFOP LOGO