MIÉRT JÓ KODÓSNAK LENNI?

"Mert nagyon diákközpontú az iskola. Igazán érezhetjük, hogy minden értünk van. Sok jó program volt a Kodós-napokon is. A közösségi programok mindig jól összekovácsolják az osztályt és éreztetik velünk, hogy jó ide tartozni."

MIÉRT JÓ KODÓSNAK LENNI?

"Kodósnak lenni különleges érzés, mert az iskola falain belül egyfajta baráti, meleg érzés fog el. Hallottam más iskolák tanárairól, ismerőseim sokat meséltek, de bevallom őszintén, sehol sem tapasztaltam tanárok és diákok között hasonló viszonyt."

MIÉRT JÓ KODÓSNAK LENNI?

"Én szeretem ezt az iskolát, és ha újra választhatnék, hogy hol tanuljak tovább, újra ezt választanám. A tanárok többnyire rendesek, rendkívül jó tanár-diák kapcsolatok is kialakulnak, szerintem nagy mértékben figyelembe veszik a diákok érdekeit Sok mindenre nyitottak a tanárok az újítások terén."

MIÉRT JÓ KODÓSNAK LENNI?

"Több szempontból is jó döntés volt a Kodolányit választani: lett két nyelvvizsgám, és valós nyelvtudásom. Az öt év alatt tökéletesen megérett a továbbtanulás gondolata. Életre szóló barátságok köttettek." - Bodó Petra

MIÉRT JÓ KODÓSNAK LENNI?

"A sok pozitív vélemény, amiket hallottam az iskoláról és a nyílt nap is teljesen meggyőzött, hogy a Kodolányi megfelelő oktatást tud nekem biztosítani és szerencsére sikerült is felvételt nyernem. A színvonalas nyelvoktatás mellett (én angolt és németet tanultam), minden más tantárgy tanulása nagyon élvezetes volt, mivel nagyon jó szaktanárok tanították azokat." - Wittner Eszter

MIÉRT JÓ KODÓSNAK LENNI?

"Az igazgatóság és a tanári kar rugalmas, a mi szemszögünkből is látják az iskolát.Az igazgató asszony beszédei mindig kellemesen rövidek, érdekesek és nekünk szólnak."

MIÉRT JÓ KODÓSNAK LENNI?

"Az igazgatóság és a tanári kar rugalmas, a mi szemszögünkből is látják az iskolát.Az igazgató asszony beszédei mindig kellemesen rövidek, érdekesek és nekünk szólnak."
Arrow
Arrow
Slider

Kodolányi Műveltségi Vetélkedő 2018

Versenyfelhívás  - Kodolányi Műveltségi Vetélkedő 2018

A Kodolányi János Gimnázium és Szakgimnázium hatodik alkalommal rendezi meg komplex tanulmányi versenyét, a Kodolányi Műveltségi Vetélkedőt. Elsősorban Fejér megye és Székesfehérvár középiskoláit megcélozva olyan vetélkedőt álmodtunk meg, melyen a középiskolás diákok csapatban mérettethetik meg magukat egyszerre több tudományterületen.

A verseny jellege, célja:

A verseny középpontjában minden évben egy-egy hétköznapi kérdéskör áll, és a csapatoknak az ehhez kapcsolódó fizikai, kémiai, földrajzi, biológiai jártasságukat kell bizonyítaniuk. Bár a verseny elsősorban átfogó, természettudományos jellegű, a feladatok között irodalmi, történelmi és városunkhoz kapcsolódó feladványokat is elhelyezünk. Témáinkkal kiemelt célunk a környezettudatos szemléletmód kialakítása, az egyes tudományterületek közötti összefüggések megláttatása, valamint a diákok kreatív, önálló gondolkodásra ösztönzése, tanítva szórakoztatás.

A versenyre négy fős, 9-12. évfolyamos csapatok jelentkezését várjuk 2018. január 21-ig.

A verseny lebonyolítása:

Versenyünk két fordulós:

• első forduló: internetes pályamunka (esszé) beküldése előre megadott kulcsszavak ötletes felhasználásával

• második forduló: iskolai döntő összetett szóbeli és írásbeli feladatokkal

o saját készítésű, két perces bemutatkozó kisfilm lejátszása, melyben a versenyzők bemutatják, hogy az adott téma milyen formában jelenik meg a csapat tagjainak életében
o az esszé védése: a csapatok az esszé témájához szorosan illeszkedő kérdéseket kapnak
o képes kérdések: több tudományterületet felölelő, kreatív gondolkodást igénylő feladatrész
o természettudományi totó: a 13+1 kérdésből álló feladatsor megoldásával zárul a vetélkedő

Az internetes forduló legjobb nyolc csapata jut tovább a döntőbe, melynek helyszíne a Kodolányi János Gimnázium és Szakgimnázium (Székesfehérvár, Szabadságharcos u. 57.). A pontos tudnivalókról és a kisfilm elkészítéséről a döntőbe jutott csapatokat e-mailben tájékoztatjuk.

Jutalmazás:

Minden döntőbe jutott csapat tárgynyereményben részesül, az első három helyezett csapat tagjai pedig értékes könyvutalványt kapnak.

Legfontosabb dátumok:

• A verseny kezdete: az első forduló kulcsszavainak meghirdetése: 2017. december 12.
• I. forduló: internetes forduló beküldési határideje: 2018. január 21.
                   o a nevezés az esszé beküldésével valósul meg
• Az internetes forduló eredményhirdetése (e-mailben): 2018. február 2.
• II. forduló: iskolai döntő: 2018. február 16.

 

JELENTKEZÉSI LAP >>

INTERNETES FORDULÓ >>


Kapcsolat:

Csillag László (versenyszervező)
Kodolányi János Gimnázium és Szakgimnázium
Székesfehérvár, Szabadságharcos út 57.
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


Copyright © 2009 Kodolányi János Gimnázium és Szakgimnázium
H-8000 Székesfehérvár, Szabadságharcos út 57. Tel: 22/502-331
Impresszum