10. évfolyamos tájékoztató az irányultság-választáshoz

e-Kréta üzenetben kiküldött tájékoztatás

 

Igazgatói tájékoztató a 10. évfolyamot érintő irányultság-választással kapcsolatbanTisztelt Szülők, Kedves Diákok!A következőkre szeretném felhívni a figyelmüket:

  • Nem az a fontos, hogy a tanulók már konkrétan tudják, milyen szakmát fognak választani, hanem az, hogy melyik az a terület, amelyiket biztosan nem érzik magukénak.
  • Rendkívül fontos a döntést megelőző információgyűjtés a pontszámításról, a magyar felsőoktatás rendszeréről, lehetőségeiről, képzési struktúrájáról, stb. „Kötelező olvasmány”: www.felvi.hu
  • Kiemelném továbbra is, hogy az irányultságok célja a továbbtanulás és az ahhoz szükséges emelt szintű érettségire való felkészítés.
  • Bizonyára Önök előtt is ismert a 2020-tól érvényes változás, miszerint a felsőoktatási intézményekbe való bejutáshoz minimum egy emelt szintű érettségi szükséges.
  • A fentiekből adódóan különösen nehéz helyzetbe kerülnek a tanulók a többletpontok megszerzésének tekintetében, ezért legyenek kedvesek alaposan átgondolni a diákok egyéni teljesítőképességét, a nyelvvizsgák megszerzését, a tanuláshoz való hozzáállás fontosságát, az eddigi tanulmányi eredményeiket... még nem késő változtatni ;)
  • A legfontosabb: saját és egyéni döntés szülessen, amelyhez most különösen fontos a szülők támogatása.
  • A szabályzat legfontosabb változása, hogy a választás minimum egy évre szól és nemcsak váltásra, hanem tantárgy leadására is adunk lehetőséget. Kérem, hogy ennek módját kiemelt figyelemmel tanulmányozzák a prezentációban!


Technikai információk:

Kérjük, a jelentkezési lapokat az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre küldjék vissza! Az e-mail tárgyában kérjük feltüntetni a tanuló osztályát és nevét, valamint kérjük, hogy a file nevében is ugyanezt tegyék meg! Példa: 10A_Boldog_Jolan

Amennyiben kérvényre van szükség, kérjük, e-mailben egyeztessenek az érintett szaktanárokkal és csatolják azt a jelentkezési laphoz!

Esetleges kérdéseiket az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen fogadjuk.

Együttműködésüket továbbra is köszönöm!Tisztelettel,

Csöngei Gabriella

igazgató

 

 

Copyright © 2009 Kodolányi János Gimnázium
H-8000 Székesfehérvár, Szabadságharcos út 57. Tel: 22/502-331
Impresszum

EFOP LOGO