Kinek és meddig jár családi pótlék?

a családok támogatásáról szóló 1998. évi LXXXIV. törvény rendelkezései alapján

8. § (1) Iskoláztatási támogatásra jogosult a 7. § (1) bekezdésének a)-c) pontjában meghatározott személy, továbbá a gyámhivatal által a szülői ház elhagyását engedélyező határozatban megjelölt személy [...]b) a tankötelezettsége megszűnését követően közoktatási intézményben tanulmányokat folytató gyermekre (személyre) tekintettel annak a tanévnek az utolsó napjáig, amelyben a gyermek (személy) a huszadik - a fogyatékos személyek jogairól és esélyegyenlőségük biztosításáról szóló 1998. évi XXVI. törvény alapján fogyatékossági támogatásra nem jogosult, de sajátos nevelési igényű tanuló esetében huszonharmadik - életévét betölti.

A családi pótlék havi összege minimum 12 200 forint 2013-ban.

Kaphatok-e ösztöndíjat?

Középiskolai tanulói jogviszonyban, NEM: Ösztöndíjat kizárólag felsőoktatási intézmények hallgatói jogviszonyban adhatnak, valamint szakképző intézmények hiányszakmák esetén. Iskolánkban jelenleg hiányszakmát NEM oktatunk.

Kinek jár diákigazolvány?

Diákigazolvány minden nappali és esti tagozatos tanulónknak jár! Bővebb információkért lásd a Diákigazolvány.hu weboldalt.

Kinek jár diákhitel?

Diákhitelt csak a felsőfokú oktatási intézményekben tanulók igényelhetnek, már középiskolai tanulói jogviszonyban nem vehető igénybe. Bővebb információkért lásd a Diákhitel.hu weboldalt.

Nappali vagy esti tagozatra iratkozzak be?

Nappali tagozatra csak 25 éves korig jelentkezhetnek, ugyanakkor estire 18 év felett korhatár nélkül. A nappali tagozaton számos többlet-kedvezményt nyújt az állam (családi pótlék, kollégium, egészségbiztosítási ellátás, nappalis diákigazolvány stb.), de a munkavállalás tilos, kivéve a diákmunka. Kizárólag az esti jogviszony mellett van lehetőség a napi 8 órás munkavállalásra.

KÖVESS MINKET A FACEBOOK-on!

Iskolánk bankszámla száma: Raiffeisen Bank Zrt: 12023008-00181972-00100001
 

logo hatartalanul 

HENT LOGO

 

Copyright © 2009 Kodolányi János Gimnázium és Szakgimnázium, H-8000 Székesfehérvár, Szabadságharcos út 57. Tel: 22/502-331 ¦ Impresszum