ERASMUS+

A Kodósok újra meghódítják az EU-t!

2016.06.19 - 2016.07.16 – Milánó

Szilvagyi Virag  Krainhoffer Bence milano 6

   
Iskolánkban immár "hagyománya" van a két éve működő külföldi szakmai gyakorlatnak.


A diákok ezt ösztöndíjként fogják fel, és ennek hatalmas a motivációs ereje.

A kiválasztott diákok a szükséges nyelvvizsgát könnyebben teszik le, könnyebben helyezkednek majd el vagy nyernek felvételt felsőoktatási intézménybe.

A többi diákunk pozitív példát lát bennük arra, hogy a tanulás és az elhivatottság milyen eredményeket hozhat. nem utolsó sorban iskolánk a projekt által nyitni tudott Európa felé.

A már megvalósult projektünk eredményeként már ki tudtuk választani a megfelelő színvonalú szakmai gyakorlatot biztosító fogadó helyeket, így a minőségi kivitelezés a második alkalommal garantált volt.

Kiemelt célunk volt, hogy az ezen pályázat által elnyert utazás révén jobban megismerjük az olasz munkahelyi kultúrát és iparágakat.

Bíztunk tanulóinkban, hogy Olaszországban ismét megmutatják, hogy a magyar munkaerő az EU bármely országában megállja helyét

 

A pályázat segítségével 19 diákunknak biztosítottunk lehetőséget a kötelező, egybefüggő, 160 órás szakmai gyakorlat külföldi elvégzéséhez és 2 tanárunknak a külföldi tapasztalatszerzésre.

 A diákok az idén is Olaszországba utaztak, ahol az angol nyelvet használták, mint munkanyelv. Célunk volt, hogy diákjaink idegenvezető, turisztikai szervező, értékesítő, sportedző szakmacsoportokból valós és életszerű munkatapasztalatra tehessenek szert.

Az idén diákjaink az alábbi munkahelyeken  végezték el gyakorlatukat.


Lombardia Uno (http://www.palauno.it/it/lombardia-‐uno) athletic summer camps. Lombardia Uno is a soccer camp

Csi Milano (www.csi.milano.it) athletic summer camps

ASA Cinisello (www.asacinisello.it): athletic summer camps

WOODHOUSE HOTEL(associazioneculturalewoodhouse.blogspot.it)

MADAMA HOSTEL (www.madamahostel.com)

 

Rendkívül büszkék vagyunk néhány tanulónkra, akiket a gyakorlat végén a külföldi munkáltatók maradásra biztattak, annyira meg voltak elégedve munkájukkal.Az idegenforgalmi képzéseken részt vevő diákoknak kiemelten fontos a külföldi tapasztalat megszerzése, ezzel teremthetnek előnyt maguk számára, akkor is, ha a képzés után el kívánnak helyezkedni és akkor is, ha a felsőoktatásban való továbbtanulást választják.

A diákoknak a képzés végére kötelező a középfokú (B2) komplex nyelvvizsga vagy idegenforgalmi-vendéglátóipari középfokú szaknyelvi B2 komplex vizsga letétele, ebben nagy segítség a kint töltött egy hónap.

A non-formális képzés mellett az informális tapasztalatok megszerzése is nagyon fontos, azaz hogyan kell egy külföldi vállalatnál helytállni, milyen különbségek vannak az egyes nemzetek vállalati kultúrája és kommunikációja között.

A kintlét azonban nemcsak munkával telt, tanulóinknak lehetősége volt 3 hétvégén a helyi kultúrával ismerkedni, meglátogatták a Sforza Kastélyt, az Armani Silos divatházat,  és a Leonardo da Vinci Tudomány Muzeumát.

IMG 0763


A diákoknak a helyi szakmai gyakorlati lehetőségek megtalálása sokszor nehézséget okoz. A program által megbízható, magas színvonalú gyakorlati helyet szerettünk volna biztosítani azon diákjainknak, akik teljesítményük alapján érdemesek a lehetőség kihasználására.

Ezeken a szakterületeken kiemelten fontos a külföldi gyakorlat, akkor is ha később itthon helyezkednek majd el (a külföldi vendégek kezelésében), és akkor is ha a szakmájukból adódóan külföldön szeretnének munkát vállalni. Mind a külföldi szakmai sajátosságok megtapasztalása, mind a nyelvi készségeik fejlesztése kiemelten fontos feladat volt. 

A projekt célja e mellett, hogy iskolánknak nemzetközi kapcsolatrendszere épüljön ki több európai ország fogadó helyeivel, ahová folyamatosan küldhetünk ki diákokat akár az ERASMUS+ program segítségével, akár anélkül.

A diákcsoportok kiutazása fontos iránymutató lehet a többi diák számára is, inspiráció a tanulás serkentésére, és perspektíva felmutatása a jó teljesítmény intézményi szintű elismerésére.

Iskolánk már másodszor tudott részt venni ebben a projektben, amely megerősített minket abban, hogy igenis nagy szükség van az europai szintű programokban való részvételre mind iskolánk jövője, mind diákjaink miatt is, hiszen manapság a nemzetköziség irányadó trend lett, amihez alkalmazkodnunk kell, és diákjainknak is lehetőséget kell erre biztosítanunk.

***

2015 NYÁR

Kodósok a nemzetközi turizmusban


Bcs 6                 Milano 8
 

Szakképzési tanulók és munkatársak mobilitása

2015.06.07-2015.07.04 – Bécs

2015.06.08-2015.07.05 – Milánó

A pályázat segítségével 25 diákunknak biztosítottunk lehetőséget a kötelező, egybefüggő, 160 órás szakmai gyakorlat külföldi elvégzéséhez és 3 tanárunknak a külföldi tapasztalatszerzésre.

 

A diákok két célországba mentek, Ausztriába és Olaszországba, ahol a német és az angol a munkanyelv. Célunk volt, hogy diákjaink idegenvezető, turisztikai szervező, értékesítő, sportedző és informatikai rendszergazda szakmacsoportokból  is valós és életszerű munkatapasztalatra tehessenek szert.

A diákoknak a helyi szakmai gyakorlati lehetőségek megtalálása sokszor nehézséget okoz. A program által megbízható, magas színvonalú gyakorlati helyet szerettünk volna biztosítani azon diákjainknak, aki teljesítményük alapján érdemesek a lehetőség kihasználására.

Ezeken a szaktarületeken kiemelten fontos a külföldi gyakorlat, akkor is ha később itthon helyezkednek majd el (a külföldi vendégek kezelésében), és akkor is ha a szakmájukból adódóan külföldön szeretnének munkát vállalni. Mind a külföldi szakmai sajátosságok megtapasztalása, mind a nyelvi készségeik fejlesztése kiemelten fontos feladat volt.

A projekt célja e mellett, hogy iskolánknak nemzetközi kapcsolatrendszere épüljön ki több európai ország fogadó helyeivel, ahová folyamatosan küldhetünk ki diákokat akár az ERASMUS+ program segítségével, akár anélkül.

A diákcsoportok kiutazása fontos iránymutató lehet a többi diák számára is, inspiráció a tanulás serkentésére, és perspektíva felmutatása a jó teljesítmény intézményi szintű elismerésére.

Iskolánk eddig még nem vett részt hasonló projektben, azonban érezzük, hogy szükség van az europai szintű programokban való részvételre mind iskolánk jövője, mind diákjaink miatt is, hiszen manapság a nemzetköziség irányadó trend lett, amihez alkalmazkodnunk kell, és diákjainknak is lehetőséget kell erre biztosítanunk.

animatorok

Our school granted vocational practice to 25 motivated and well-performing students in two Western European countries: Italy and Austria.
The students spent their obligatory 4 weeks vocational practice in Milan and in Wien.
The 25 students (16 in Milan – 9 in Wien) are selected from the following faculties:

- Touristic organiser and sales
- Tourist guide
- Sport trainer
- IT system administrator

In Italy the work language is English while in Austria they speak German.
The trips last 4 weeks: 7th June-4th July in Wien and 8th June-5th July in Milan.


Our goal is to elevate the repute of our school, that our participant students would become well-trained workforce with international experience, and to provide motivation to the rest of our students to rise their performance as much as possible.

 

KÖVESS MINKET A FACEBOOK-on!

Iskolánk bankszámla száma: Raiffeisen Bank Zrt: 12023008-00181972-00100001
 

LOGO EU flag-Erasmus

A projektet az Európai Bizottság támogatta

logo hatartalanul 

logo TEMPUS

 

Copyright © 2009 Kodolányi János Gimnázium és Szakgimnázium, H-8000 Székesfehérvár, Szabadságharcos út 57. Tel: 22/502-331 ¦ Impresszum