Könyvajándék Nap 2015

Iskolánk idén is csatlakozott a Nemzetközi Könyvajándék Nap könyves programjaihoz!

Most azonban nem egyszerű könyvcsereberét tartottunk, hanem diákjainktól egy-egy könyves selfie-t vártunk. Készíthettetek osztály szinten könyves flashmobot, de egyéni selfieket is szívesen láttunk!  Volt olyan osztály, aki bejött a könyvtárba és shelfie-t készített a könyvespolcok között.                                   
A felhívásnak megfelelően megírtátok a könyv címét, amivel a képen szerepeltek és pár sort arról, hogy miért azt a könyvet választottátok.

Szavazataitokat a könyvtári faliújságnál tudtjátok bedobni a szavazóládába!

FaliujsagA

 

Íme a képek:

9Bosztaly

9. B
Suzanne Collins: Az Éhezők Viadala-trilógia

A 9.B osztály az Éhezők Viadala-trilógiát választotta, hiszen az osztályból rengetegen szeretik és úgy gondoltuk, hogy egy olyan könyvsorozat, amit bárkinek nyugodt szívvel ajánlunk. A képet a szereplők tulajdonságainak fényében alakítottuk ki. Főszereplőinket hasonlóság alapján egyhangúan választottuk ki, illetve belecsempésztük osztályunk kisállatát is, hogy teljes legyen az osztályszintű flashmob. :)

 


 

 

12B

12.B
Száray Miklós Történelem 3.

A 12.B osztály Száray Miklós Történelem 3 című tankönyvét választotta. A könyv olyan fontos események helyszínére kalauzol el minket, mint a francia forradalom vagy a magyar reformkor, így a tananyag kollektívan az osztály kedvencévé vált. Az érdekes témáknak köszönhetően a tanulás szórakozás is egyben, az események alakulását pedig feszült figyelemmel hallgatjuk minden történelem órán. A leckékhez rengetek forrás, kép és ábra is tartozik, amelyek segítik a könnyebb megértést.


 12A     12A2

12.A
Victor Hugo: Nyomorultak


A mi osztályunk Victor Hugo: Nyomorultak című könyvét választotta.
Az ok, amiért ezt választottuk, szimplán annyi volt, hogy ez a szó "illik" az osztályunkra. Néha igaz is ránk, azonban egy összetartó és vicces osztály vagyunk.


 


10C
10.C
Julie Kagawa - Vastündérek
Azért ezt a könyvet választottuk, mert mint minden osztályban, így a miénkben is kialakulnak néha-néha összetűzések, akárcsak a könyvben a Tél és a Nyár Birodalmában, ám mindig összefogunk, ha jön egy harmadik fél, s vasszívével romba akarja dönteni az addig felépített egyezségünket, mert ahol megtörik a fény, s elhalványul az árnyék, ott kezdődik el minden, a 10.C!


 

 

8A

8.A osztály
Jamie McGuire: Veszedelmes sorscsapás
Azért választottuk ezt a könyvet mert nagyon nagy hatással volt ránk,nagyon élveztük minden egyes sorát és persze ez a kedvenc könyvünk.

 

11C

11.C
Nincsenek rossz jegyeink, de nem vagyunk stréberek. És nem szoktunk puskázni.. Székesfehérvár egyik legjobb középiskolájába járunk és rajtunk kívül még több százan értik, ha azt mondom „Nemzetek Tudása”. A hírnevünk megelőzi sok iskoláét és nem örülünk, ha a törit összekeverik a tesivel… Büszkén gondolunk a töri órákra. Itt tanulunk a Kodó szívében, összetartásban mi vagyunk a királyok és igenis mi fogjuk a legjobb töri érettségit írni!
KODÓ, MI ÍGY SZERETÜNK!


 


 

 

Copyright © 2009 Kodolányi János Gimnázium és Szakgimnázium
H-8000 Székesfehérvár, Szabadságharcos út 57. Tel: 22/502-331
Impresszum