Karácsonyi adománygyűjtés

 

Iskolánkban karácsony alkalmával idén is adománygyűjtést szerveztünk rászoruló családok részére. Rengeteg ajándék gyűlt össze az aulában levő karácsonyfa alatt. Az adományok egy részét ünnepélyes keretek között tegnap adtuk át a védőnői szolgálat képviselőinek, egy másik részét az osztályok maguk vitték el a családoknak.

Az eseményről a Fehérvár Televízió is beszámol december 12-én Híradójában (13:05-14:38 között).

csomagok

 

Fehérvár Televízió Híradó részlet (2017.12.12.):

 
Makai Dominik (9.A) cikke a Fejér Megyei Hírlap SÉTATÉR rovatában:
 
Kocsis Noémi újságíró posztja az eseményről:
Noémi Kocsis "A Kodolányi gimiben jártam tegnap. Olyan helyen, ahol az a korosztály tanul, amit előszeretettel értünk félre manapság. Hogy csak kockulnak, nemtörődömök, stb.
A Kodolányiban tegnap adták át a diákok azokat az ajándékokat, amelyeket szegény családoknak gyűjtöttek össze ők maguk az elmúlt hetekben. Ennyi doboz talán még sosem volt az iskola aulájában. Amerre a szem ellátott, doboz és doboz, becsomagolva, vagy csak natúr, szalaggal, vagy egy kis üzenettel.
Ez a korosztály lenne nemtörődöm?
Védőnői ajánlás alapján választottak egy-egy családot, tegnap találkozhattak is velük. A piciket a diáklányok végigölelgették, végigdajkálgatták. A srácok közben hordták ki a dobozokat.
Egy négy gyermekes anyuka, aki három kicsit nevelőszülőként is gondoz pluszban, elsírta magát.
A gimnazisták természetesen nem sírnak. Csöndben álldogáltak egyébként, csak befelé mutatva a kamaszérzelmeket, önmaguk segítőkészségét ízlelgetve. De hogy az üzenet fontossága átment, abban nem volt kétség.
Szóval még egyszer: ez a korosztály lenne nemtörődöm?
Vagy csak helyzetbe kell hozni őket, hogy felismerhessék, kimutathassák az egyébként is bennük lévő jót?
A kodolányisok tegnapi ajándékátadása példázta kitűnően: e téren minden rendben van."

KÖVESS MINKET A FACEBOOK-on!

Iskolánk bankszámla száma: Raiffeisen Bank Zrt: 12023008-00181972-00100001
 

logo hatartalanul 

HENT LOGO

 

Copyright © 2009 Kodolányi János Gimnázium és Szakgimnázium, H-8000 Székesfehérvár, Szabadságharcos út 57. Tel: 22/502-331 ¦ Impresszum