„Olimpiai” bronz a Kodolányinak

Szekszárdon került megrendezésre, a 2017-es év Diákolimpiájának végső döntője, ahol 19 futballcsapat mérte össze erejét, melyek között mi is jelen voltunk.

 
Gergics Miléna, a Kodolányi női gárdájának csapatkapitánya, aki egyben a torna legjobb játékosa címet is magáénak tudhatja, mesélt az „olimpiai” részvételről, és az ott szerezett tapasztalatokról.
női labdarúgás szekszárd diákolimpia

Nagy kihívás volt ez számotokra. Hogy éltétek meg a Diákolimpiát?

Én személy szerint nagyon jól éreztem magam és szerintem ez a csapat többi tagjáról is elmondható. Kiváló volt a szervezés mind az ellátás mind a meccsek terén és mivel remek volt a társaság nagyszerű hangulatban telt az egész esemény.

 

Számos ellenfelet legyőztetek, mi a véleményed róluk?

Szerencsére jó sorsolást fogtunk ki, ami a Tanár úrnak is köszönhető, ám ellenfeleink is jó játékerőt képviseltek, mint ahogy ez egy országos döntőn várható is volt. A kategória favoritja a Szombathely, akik ennek megfelelően meg is nyerték a csoportot. Mi is csak tőlük kaptunk ki ám azon a meccsen sem játszottunk rosszul és a többi csoportmeccsünket meg is nyertük az utolsót ráadásul nagy arányban.
noi csapat szekszard diakolimpia


Csapattagok:Berczeli Csaba(edző), Bíró Bettina, Klinszky Kitti, Pécsi Dóra, Császár Zsófia, Földesi Fruzsina, Szabó Bernadett, Gergics Miléna és kísérőnk Machata Mariann

A harmadik hely lett a tietek... milyen érzés? Gondoltátok volna?

Csoport másodikként a legjobb nyolcba jutottunk és a Szekszárdiak ellen játszottunk, akiket viszonylag könnyedén le tudtunk győzni. Ezután a döntőbe jutásért Budapesttel meccseltünk. A vártnak megfelelően erősen is kezdtek, ám remek helytállásról tanúbizonyságot téve 2-0ról 2-2re felhoztuk, viszont sajnos az utolsó 10mp-ben kaptunk egy gólt így a Budapest jutott a döntőbe. Sokáig azonban nem sajnálkozhattunk, mert jött a bronzmeccs, újra Szombathely ellen. Úgy mentünk neki az újabb kihívásnak, hogy éremmel szeretnénk hazatérni. Ennek eleget téve szervezett és jó játékkal meg is nyertük az összecsapást megszerezve ezzel a 3. helyet. Az első meccsen még kicsit nehézkesen ment, de ezután az egész tornán fegyelmezetten játszottunk. Büszke vagyok a csapatra és nagyon örülünk, hogy sikerült érmet szerezni és reméljük, hogy jövőre a legfényesebb érmet is sikerül elhódítani.

kupa noi foci szekszard
Írta: Farkas Kitti

KÖVESS MINKET A FACEBOOK-on!

Iskolánk bankszámla száma: Raiffeisen Bank Zrt: 12023008-00181972-00100001
 

logo hatartalanul 

HENT LOGO

 

Copyright © 2009 Kodolányi János Gimnázium és Szakgimnázium, H-8000 Székesfehérvár, Szabadságharcos út 57. Tel: 22/502-331 ¦ Impresszum