MIÉRT JÓ KODÓSNAK LENNI?

"Mert nagyon diákközpontú az iskola. Igazán érezhetjük, hogy minden értünk van. Sok jó program volt a Kodós-napokon is. A közösségi programok mindig jól összekovácsolják az osztályt és éreztetik velünk, hogy jó ide tartozni."

MIÉRT JÓ KODÓSNAK LENNI?

"Kodósnak lenni különleges érzés, mert az iskola falain belül egyfajta baráti, meleg érzés fog el. Hallottam más iskolák tanárairól, ismerőseim sokat meséltek, de bevallom őszintén, sehol sem tapasztaltam tanárok és diákok között hasonló viszonyt."

MIÉRT JÓ KODÓSNAK LENNI?

"Én szeretem ezt az iskolát, és ha újra választhatnék, hogy hol tanuljak tovább, újra ezt választanám. A tanárok többnyire rendesek, rendkívül jó tanár-diák kapcsolatok is kialakulnak, szerintem nagy mértékben figyelembe veszik a diákok érdekeit Sok mindenre nyitottak a tanárok az újítások terén."

MIÉRT JÓ KODÓSNAK LENNI?

"Több szempontból is jó döntés volt a Kodolányit választani: lett két nyelvvizsgám, és valós nyelvtudásom. Az öt év alatt tökéletesen megérett a továbbtanulás gondolata. Életre szóló barátságok köttettek." - Bodó Petra

MIÉRT JÓ KODÓSNAK LENNI?

"A sok pozitív vélemény, amiket hallottam az iskoláról és a nyílt nap is teljesen meggyőzött, hogy a Kodolányi megfelelő oktatást tud nekem biztosítani és szerencsére sikerült is felvételt nyernem. A színvonalas nyelvoktatás mellett (én angolt és németet tanultam), minden más tantárgy tanulása nagyon élvezetes volt, mivel nagyon jó szaktanárok tanították azokat." - Wittner Eszter

MIÉRT JÓ KODÓSNAK LENNI?

"Az igazgatóság és a tanári kar rugalmas, a mi szemszögünkből is látják az iskolát.Az igazgató asszony beszédei mindig kellemesen rövidek, érdekesek és nekünk szólnak."

MIÉRT JÓ KODÓSNAK LENNI?

"Az igazgatóság és a tanári kar rugalmas, a mi szemszögünkből is látják az iskolát.Az igazgató asszony beszédei mindig kellemesen rövidek, érdekesek és nekünk szólnak."
previous arrow
next arrow
Slider

„Olimpiai” bronz a Kodolányinak

Szekszárdon került megrendezésre, a 2017-es év Diákolimpiájának végső döntője, ahol 19 futballcsapat mérte össze erejét, melyek között mi is jelen voltunk.

 
Gergics Miléna, a Kodolányi női gárdájának csapatkapitánya, aki egyben a torna legjobb játékosa címet is magáénak tudhatja, mesélt az „olimpiai” részvételről, és az ott szerezett tapasztalatokról.
női labdarúgás szekszárd diákolimpia

Nagy kihívás volt ez számotokra. Hogy éltétek meg a Diákolimpiát?

Én személy szerint nagyon jól éreztem magam és szerintem ez a csapat többi tagjáról is elmondható. Kiváló volt a szervezés mind az ellátás mind a meccsek terén és mivel remek volt a társaság nagyszerű hangulatban telt az egész esemény.

 

Számos ellenfelet legyőztetek, mi a véleményed róluk?

Szerencsére jó sorsolást fogtunk ki, ami a Tanár úrnak is köszönhető, ám ellenfeleink is jó játékerőt képviseltek, mint ahogy ez egy országos döntőn várható is volt. A kategória favoritja a Szombathely, akik ennek megfelelően meg is nyerték a csoportot. Mi is csak tőlük kaptunk ki ám azon a meccsen sem játszottunk rosszul és a többi csoportmeccsünket meg is nyertük az utolsót ráadásul nagy arányban.
noi csapat szekszard diakolimpia


Csapattagok:Berczeli Csaba(edző), Bíró Bettina, Klinszky Kitti, Pécsi Dóra, Császár Zsófia, Földesi Fruzsina, Szabó Bernadett, Gergics Miléna és kísérőnk Machata Mariann

A harmadik hely lett a tietek... milyen érzés? Gondoltátok volna?

Csoport másodikként a legjobb nyolcba jutottunk és a Szekszárdiak ellen játszottunk, akiket viszonylag könnyedén le tudtunk győzni. Ezután a döntőbe jutásért Budapesttel meccseltünk. A vártnak megfelelően erősen is kezdtek, ám remek helytállásról tanúbizonyságot téve 2-0ról 2-2re felhoztuk, viszont sajnos az utolsó 10mp-ben kaptunk egy gólt így a Budapest jutott a döntőbe. Sokáig azonban nem sajnálkozhattunk, mert jött a bronzmeccs, újra Szombathely ellen. Úgy mentünk neki az újabb kihívásnak, hogy éremmel szeretnénk hazatérni. Ennek eleget téve szervezett és jó játékkal meg is nyertük az összecsapást megszerezve ezzel a 3. helyet. Az első meccsen még kicsit nehézkesen ment, de ezután az egész tornán fegyelmezetten játszottunk. Büszke vagyok a csapatra és nagyon örülünk, hogy sikerült érmet szerezni és reméljük, hogy jövőre a legfényesebb érmet is sikerül elhódítani.

kupa noi foci szekszard
Írta: Farkas Kitti

Copyright © 2009 Kodolányi János Gimnázium
H-8000 Székesfehérvár, Szabadságharcos út 57. Tel: 22/502-331
Impresszum

EFOP LOGO