MIÉRT JÓ KODÓSNAK LENNI?

"Mert nagyon diákközpontú az iskola. Igazán érezhetjük, hogy minden értünk van. Sok jó program volt a Kodós-napokon is. A közösségi programok mindig jól összekovácsolják az osztályt és éreztetik velünk, hogy jó ide tartozni."

MIÉRT JÓ KODÓSNAK LENNI?

"Kodósnak lenni különleges érzés, mert az iskola falain belül egyfajta baráti, meleg érzés fog el. Hallottam más iskolák tanárairól, ismerőseim sokat meséltek, de bevallom őszintén, sehol sem tapasztaltam tanárok és diákok között hasonló viszonyt."

MIÉRT JÓ KODÓSNAK LENNI?

"Én szeretem ezt az iskolát, és ha újra választhatnék, hogy hol tanuljak tovább, újra ezt választanám. A tanárok többnyire rendesek, rendkívül jó tanár-diák kapcsolatok is kialakulnak, szerintem nagy mértékben figyelembe veszik a diákok érdekeit Sok mindenre nyitottak a tanárok az újítások terén."

MIÉRT JÓ KODÓSNAK LENNI?

"Több szempontból is jó döntés volt a Kodolányit választani: lett két nyelvvizsgám, és valós nyelvtudásom. Az öt év alatt tökéletesen megérett a továbbtanulás gondolata. Életre szóló barátságok köttettek." - Bodó Petra

MIÉRT JÓ KODÓSNAK LENNI?

"A sok pozitív vélemény, amiket hallottam az iskoláról és a nyílt nap is teljesen meggyőzött, hogy a Kodolányi megfelelő oktatást tud nekem biztosítani és szerencsére sikerült is felvételt nyernem. A színvonalas nyelvoktatás mellett (én angolt és németet tanultam), minden más tantárgy tanulása nagyon élvezetes volt, mivel nagyon jó szaktanárok tanították azokat." - Wittner Eszter

MIÉRT JÓ KODÓSNAK LENNI?

"Az igazgatóság és a tanári kar rugalmas, a mi szemszögünkből is látják az iskolát.Az igazgató asszony beszédei mindig kellemesen rövidek, érdekesek és nekünk szólnak."

MIÉRT JÓ KODÓSNAK LENNI?

"Az igazgatóság és a tanári kar rugalmas, a mi szemszögünkből is látják az iskolát.Az igazgató asszony beszédei mindig kellemesen rövidek, érdekesek és nekünk szólnak."
Arrow
Arrow
Slider

Karácsonyi adománygyűjtés

 

Iskolánkban karácsony alkalmával idén is adománygyűjtést szerveztünk rászoruló családok részére. Rengeteg ajándék gyűlt össze az aulában levő karácsonyfa alatt. Az adományok egy részét ünnepélyes keretek között tegnap adtuk át a védőnői szolgálat képviselőinek, egy másik részét az osztályok maguk vitték el a családoknak.

Az eseményről a Fehérvár Televízió is beszámol december 12-én Híradójában (13:05-14:38 között).

csomagok

 

Fehérvár Televízió Híradó részlet (2017.12.12.):

 
Makai Dominik (9.A) cikke a Fejér Megyei Hírlap SÉTATÉR rovatában:
 
Kocsis Noémi újságíró posztja az eseményről:
Noémi Kocsis "A Kodolányi gimiben jártam tegnap. Olyan helyen, ahol az a korosztály tanul, amit előszeretettel értünk félre manapság. Hogy csak kockulnak, nemtörődömök, stb.
A Kodolányiban tegnap adták át a diákok azokat az ajándékokat, amelyeket szegény családoknak gyűjtöttek össze ők maguk az elmúlt hetekben. Ennyi doboz talán még sosem volt az iskola aulájában. Amerre a szem ellátott, doboz és doboz, becsomagolva, vagy csak natúr, szalaggal, vagy egy kis üzenettel.
Ez a korosztály lenne nemtörődöm?
Védőnői ajánlás alapján választottak egy-egy családot, tegnap találkozhattak is velük. A piciket a diáklányok végigölelgették, végigdajkálgatták. A srácok közben hordták ki a dobozokat.
Egy négy gyermekes anyuka, aki három kicsit nevelőszülőként is gondoz pluszban, elsírta magát.
A gimnazisták természetesen nem sírnak. Csöndben álldogáltak egyébként, csak befelé mutatva a kamaszérzelmeket, önmaguk segítőkészségét ízlelgetve. De hogy az üzenet fontossága átment, abban nem volt kétség.
Szóval még egyszer: ez a korosztály lenne nemtörődöm?
Vagy csak helyzetbe kell hozni őket, hogy felismerhessék, kimutathassák az egyébként is bennük lévő jót?
A kodolányisok tegnapi ajándékátadása példázta kitűnően: e téren minden rendben van."
Copyright © 2009 Kodolányi János Gimnázium és Szakgimnázium
H-8000 Székesfehérvár, Szabadságharcos út 57. Tel: 22/502-331
Impresszum